dinsdag 20 mei 2014

HR 12 Agogiek en diversiteit (Andragogiek 1)

Levensloop van een bewoner van een verslaafdenopvang



De persoon, verder T genoemd, heeft verschillende levenservaringen meegemaakt die invloed hebben gehad op de keuzes die hij heeft gemaakt. Bepaalde gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat T zich anders is gaan gedragen.
De belangrijkste gebeurtenis is de interventie van zijn familie. Zijn familie heeft ervoor gezorgd dat T gestopt is met gebruik van middelen. Als hij zou blijven gebruiken zou zijn familie al het contact met hem verbreken. T is nu bijna twee jaar clean. Zijn doel is over twee jaar zelfstandig te kunnen leven. Hij werkt weer en zorgt ervoor dat hij ook later in zijn levensbehoefte kan voorzien.
Hij wil de jeugd meegeven dat drugs meer kapot maakt dan je op het moment van gebruik inziet. Dat inzicht komt pas later, als je er bijna niet meer uit komt. Geloof in jezelf is daarbij belangrijk. Geloven dat alles mogelijk is.
De persoon die ik geïnterviewd heb gaf aan dat de dood van zijn ouders een grote impact op hem heeft gehad en dus ook belangrijke life-events voor hem waren. Hierdoor is hij zelf eens goed gaan nadenken over zijn gezondheid en heeft hij besloten om gezonder te gaan leven.
Hij ziet zichzelf in de toekomst stoppen met roken, al vindt hij dit nu nog erg moeilijk. Dit probeert hij te bereiken door te zoeken naar verschillende manieren om te stoppen. De persoon geeft aan dat je je goed moet realiseren wat je met je lichaam doet, aangezien je er nog je hele leven aan vastzit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten